Sólyomfi Nagy Zoltán

 

 

          Sólyomfi Nagy Zoltán nagyvárosi gyermekként, a hagyományok megismerési lehetősége nélkül nőtt fel, majd tanárként kezdte pályafutását.

          A zeneiskola előadó termében a szép számban összegyűlt hallgatóság lelkesen fogadta, sokat halottunk róla, énekeltük, doboltuk dalait. Most megismertük az embert is. Elmondta, hogy került kapcsolatba a hagyományokkal, hogyan mozgatta egy belső kényszer, hogy kitörjön a nagyvárosi értékrendből, és a szellemi hagyományokban elmélyítse ismereteit.

          Az élettörténete után a szellemi hagyományokból adott ízelítőt, abból a tudásból amit neki sikerült összeszedjen. A hallgatóság türelmesen várta az éneklést, a dobolást, hiszen ezt az oldalát ismertük inkább, ez jutott el hozzánk. Sajnos egészségi okokból nem volt a legjobb formában, de ennek ellenére bemutatott egy kicsit tehetségéből. Ízelítőt kaptunk a tehetségéből, egy benyomást a hajdani regős táltosok megnyilvánulásából.

          Az előadás után egy kis vacsorán vettünk részt, ahol magánemberként is megismerhettük, majd folytatta erdélyi utját ahova párja Aradi Katalin és kisfia is elkísérték.

 

          A teljes előadásról videó felvétel készült, amit az egyesületnél DVD formátumban meg lehet kapni.

 

(A krónikás)

Vissza