AZ EMBER HÁRMASSÁGÁNAK MISZTÉRIUMA:

TEST, LÉLEK, SZELLEM

 

            Villás Béla sűrű programja mellett több száz kilométert levezetve majdnem percnyi pontsággal érkezett Székelyudvarhelyre az előadás helyszínére Magyarországról. Késlekedés nélkül neki is fogott az előadásának. Villas

            Briliáns előadói tehetségével szinte azonnal elragadta a közönséget, amely zsúfolásig töltötte meg az előadás termét. Az életéről mesélt először, a viszontagságokról melyen átment, a tapasztalatairól amelyekre nem kapott tudományos magyarázatot. Ezen keresztül megértettük mi vezette őt oda, hogy a spiritualizmussal kezdjen foglalkozni. Elmondta, hogy a fő vezérfonala a biblia és Jézust többször is személyes mesterének nevezte. A felvezető után rátért a kitűzött témára és a test, lélek, szellem misztériumát bontotta ki. Magyarázatában sokat támaszkodott a bibliára és számtalan részt magyarázott a bibliából olyan megvilágításban ami a racionális gondolkozást is kielégítette. Kihangsúlyozta, hogy nem kell elhinni semmit, meg kell vizsgálni, meg kell tapasztalni, ez a helyes hozzáállás, ez vezet a helyes megismeréshez.

Az előadás végén kérdésekre válaszolt, a résztvevők felszabadultak és bátran kérdeztek, szinte meg kellett állítani a kérdések özönét a véges idő végett.

            Elmondta, hogy otthon egyházat alapított a törvényes keret biztosítása végett, Rejki és spirituális tanítókat képeznek ki, sámánképzésük is van. A végén a magával hozott több előadása hanganyaga közül lehetett vásárolni.

            Összességében tehát nagyon érdekes és tanulságos előadás volt, mindenki megtalálta a számára érdekes, hasznos, új ismeretanyagot és feltöltődve távozott.

 

            Az egyesületünk úgy döntött, hogy meghívjuk a nyári ezoterikus táborunkba is előadónak, ahol az érdeklődök részletesebben megismerkedhetnek tanításával, valamint több idő fog rendelkezésre állni magánbeszélgetésekre is.

 

(A krónikás)

 

 

          Vissza